Miért van szükségünk tápanyagokra most jobban, mint valaha?

Modern és rohanó világunkban egyre kevesebb időnk jut odafigyelni az egészséges, helyes kiegyensúlyozott táplálkozásra. A technikai fejlettség olyan szintre jutott, ahol az egészséges táplálkozás háttérbe szorult.

Világszerte egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában szerepet játszanak a helytelen táplálkozási szokások és az életmódbeli tényezők.

Pedig az egészség megőrzésének alapvető feltétele a minőségi táplálkozás.

Mára már nem vitás az a tény, hogy a betegségeink nagy részét a tápanyaghiány okozza. Amikor tápanyagokról beszélünk, akkor nem csupán a vitaminokról van szó, hanem az összes többi olyan tápanyagról, melyek szükségesek a testünk felépítéséhez, a szervezetünk megvédéséhez, és melyek energiát biztosítanak számunkra. Ez azt jelenti, hogy nem elegendő csupán a vitaminbevitelre figyelni; a szervezetünknek szüksége van az összes tápanyagra, melyek meglétében megfelelően látja el az életfunkciókat.

tápanyagok 335ba

Ezek a tápanyagok a fehérjék, melyek felépítésében az aminosavaknak van szerepük, az ásványi anyagok, melyek megléte szerepet játszik ugyanúgy a szövetek, csontok, izmok felépítéséhez valamint a szervezet védelméhez is hozzájárulnak. A vitaminok a szervezet védelmére szolgálnak. Szervezetünk energiatermeléséhez, a jó erőnléthez a szénhidrátok és zsírok megléte szükséges.

Mindenki megpróbál lehetőség szerint helyesen táplálkozni, és mégsem érik el a kívánt eredményt: az egészséget, a jó közérzetet, a kiegyensúlyozottságot, a vitalitást.

Csupán pár egyszerű kérdésre kell válaszolni, hogy megértsük a nem megfelelő állapotok, vagy a betegségeink okát:

Könnyen felismerhető a tápanyaghiány?

 

 Érzünk-e éhséget a tápanyagok iránt? Sajnos a válasz:nem!

 

 

Nem érzünk éhséget azon tápanyagok iránt, melyek alapvetően fontosak a sejtszerkezet és sejtműködés szempontjából, felelősek a szerveink- szív, véredények, máj, agy- optimális működéséhez, biztosítják szervezetünknek az energiát, és lényegében nélkülözhetetlenek az életfunkciók fenntartásához.

Ez az oka annak, hogy miért van annyi krónikus betegség, mint pl. szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, melyeket „csendes” betegségeknek hívnak. Lassan, évek, évtizedek alatt fejlődnek ki, nem veszünk róluk tudomást, míg nem tapasztaljuk a tüneteket.

És nem csak az a baj, hogy sohasem érzünk éhséget vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, rostok, stb. iránt, hanem az is, hogy a táplálékaink nem tartalmazzák ezen tápanyagokat olyan minőségben, mennyiségben, mint évtizedekkel korábban. Pedig, naponta kellene fogyasztanunk fehérjéket, szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, zsírokat.

Sajnos az emberek többsége az egészség javítására, vagy megőrzésére érdekében,  csupán a vitaminokra gondol. A vitaminok szükségesek, és mivel a szervezet alig, vagy nagyon kis mennyiségben tudja őket előállítani, valóban szükséges a folyamatos bevitelük, viszont önmagukban nem elegendőek a szervezet működésének ellátásához.

 

A tápanyagok nagy többségét az élelmiszereinkből, a táplálékokból fedezzük. A tápanyagok hiánya az immunrendszer gyengüléséhez vezet. Egy legyengült szervezet, mely tápanyaghiányban szenved, nem képes megújítani magát, nem képes regenerálni az elhalt sejteket, szöveteket, nem tud védekezni a betegségek ellen.

Ilyenkor megpróbálunk kiegészítőkkel, gyógyszerekkel védekezni, meggyógyulni, de az eredmény az kétséges.

 

 Szervezetünk csak nagyon kevés tápanyag előállítására képes.

 

A Natura6 100%-ban természetes táplálék, nem tartalmaz semmiféle vegyi- vagy adalékanyagot.

 

 

A tápanyagok széles skáláját tartalmazza, mellyel természetesen megújulhat.

 

Tápanyagokkal, élelmiszerekkel kapcsolatos széleskörű információk és jogszabályok megtalálhatók az Országos Élelmezés- és Táplálozástudományi Intézet honlapján: www.oeti.hu

 

 natura6szerkesztett200g 0938a  natura6szerkesztett400g 02fa3  natura6szerkesztett4000g2x 6636e