Ha nem törődünk testünkkel, hol fogunk élni? (Dan Millman)

 

Egészségesnek maradni a mai modern világban, nagy kihívást jelentő feladat.beteg 900x1350 6cef8

Jobban, mint valaha, az emberi faj folyamatos támadásoknak van kitéve: mérgező és szennyező anyagok, melyek naponta szervezetünkbe kerülnek: a levegőből, melyet belélegzünk, a vízből, melyet megiszunk, az ételeinkből, melyeket elfogyasztunk. Állandó kapcsolatban vagyunk a mikroorganizmusok, méreganyagok, széles skálájával, melyek egyre inkább veszélyesek az egészségünkre, és ellenállóbbak a gyógyszereknek.

Tovább rontja a helyzetünket, hogy folyamatosan magas szintű szellemi és érzelmi stressznek vagyunk kitéve.

Mindezek a tényezők együttes hatása gyengíti az immunrendszerünket, gyengíti érzékeny idegrendszerünket. Ily módon károsodik az egészségünk és a jó közérzetünk.

Összességében, az immunrendszer egy figyelemreméltó munkát kell elvégezzen, hogy megvédje szervezetünket a betegségeket okozó mikroorganizmusokkal szemben. Ez a munka viszont nem mindig sikeres, a mikroorganizmusok támadnak és betegségeket okoznak.

Az immunrendszer védi meg Önt a betegségekkel és fertőzésekkel szemben, a kórokozók és tumor sejtek felismerésével. Az immunrendszer tartja a testet egészségesnek és a betegség-mentesnek.

 

A fertőzésekkel szembeszálló immunrendszer hatékony működéséhez fehérjék (esszenciális aminosavak), szénhidrátok, zsírok, valamint esszenciális vitaminok és ásványi anyagok állandó, kiegyensúlyozott bevitelére van szükség.

 

 A helytelen vagy hiányos táplálkozás – ami elsősorban a vitaminok, ásványi anyagok hiányát jelenti –

gyengíti védekezőképességünket.

 

A tápanyagok elosztásakor ugyanis nem az immunrendszer áll az első helyen. Csak akkor kapja meg adagját, ha az agy, az idegrend- szer és más fontos  szervek már kellő ellátásban részesültek.  Természetes védekezőképességünk tehát nagymértékben javíthatóha az étrendünkben bőven szerepelnek vitaminok, ásványi sók, valamint antioxidánsok.

A felsoroltakon kívül  más  immunrendszer  erősítő  tényezők  például : a jó  lelkiállapot,  az egészséges  táplálkozás,  a  megfelelő mennyiségű mozgás lehetőleg a szabadban melyek jelentősen hozzájárulnak a stabil védekezőképességhez.

 

immunrendszer-védekezés b28f2Immunitás (védettség) a szervezet olyan állapota, mikor védett a szervezet számára idegen (behatoló) anyagokkal szemben, illetve megvédi a saját sejtjeit ellenanyag termeléssel blokkolni, elpusztítani, lebontani és kiüríteni a szervezetből.

 

Az immunrendszer hatékonyságát befolyásolja a vér kémhatása. A szervezet optimális pH-viszonya, a vér vegyhatása enyhén lúgos, és a szervezet ebben a kémiai környezetben képes a leghatékonyabban működni.

Az immunrendszer hatékonyságát növeli és egyensúlyban tarja a kiegyensúlyozott táplálkozás, mely biztosítja az alapvető vitamin, ásványi anyag, fehérje, szénhidrát, zsír szükségletet.

Az immunrendszer hatékonyságát növeli az egyéni szükségletnek megfelelő harmonikus mozgáskultúra kialakítása és gyakorlása, a kellő környezeti energia felvételének biztosításával (friss levegő, napfény), valamint a stressz csökkentése, a szellemi-lelki egyensúly fenntartása.

Időszakos méregtelenítési kúrák alkalmazásával növelhető az immunrendszer teljes általános hatékonysága, melyek egyben segítik a nehézfémek kiürülését és a szervezet sav-bázis egyensúlyának visszaállítását.

 

 

 Hogyan támogatja a Natura6 az immunrendszert?

 

 

 

A Natura6, mely természetes táplálék, a vitaminok széles skáláját tartalmazza: B vitaminok (B1, B2, B3, B6, B9, B12), A vitamin, E vitamin. Mindezen vitaminok természetesen módon szívódnak fel a szervezetbe, és a szervezetben való meglétük támogatja az immunrendszert. 

A Natura6 lúgosító hatása segíthet a szervezet optimális ph, enyhén lúgos kémhatás kialakításában.

 

 

A Natura6 100%-ban természetes táplálék, nem tartalmaz semmiféle vegyi- vagy adalékanyagot.

 

 

 

A tápanyagok széles skáláját tartalmazza, mellyel természetesen megújulhat.

 

 natura6szerkesztett200g 0938a  natura6szerkesztett400g 02fa3  natura6szerkesztett4000g2x 6636e