Minden vércsoportnak más-más igényei vannak, és ezek ismeretében nem csak a legjobb táplálékokat, hanem a szervezet számára a legjobb teákat is meghatározhatjuk.
Íme hogyan válassza ki a vércsoportjának megfelelő teát:


0 vércsoport:

A táplálkozást illetően a nullás vércsoportúaknak ajánlott a húsfogyasztás, valamint ajánlott a tej és a glutén tartalmú ételek kerülése. Annak ellenére, hogy jól kezelik a stresszt, sokszor adódik problémájuk a gyomorsavval. Számukra az alábbi teák ajánlottak: gyömbér, ginzeng, zöld tea és hozzá hasonló társai, melyet kávé helyettesítőként ismernek.

A vércsoport:


Az A vércsoportba tartozók általában érzelmesek és analitikus emberek, akik nagyon érzékenyek a stresszre, mert folyamatosan magas a kortizol nevű stresszhormon szintjük. Bár a kávé nincs különösebb káros hatással rájuk, szükségük van főként növényi élelmiszerek fogyasztására, meditációra és jógára.
Számukra a jázmin, az ezüst és zöld jázmin keveréke, valamint a körömvirág és kakukkfű keverékéből készült teák ajánlottak.


B vércsoport:


A B vércsoportba tartózó embereknek lassú az anyagcseréje, hajlamosak az autoimmun betegségekre, az elhízásra, letargiára, fáradtságra és a szabálytalan alvásra. Nagyon ellenálló az emésztőrendszerük, de gyenge a baktériumokkal szembe. Számukra tanácsos a friss zöld tea, zöld vagy piros rooibos, és bodza, zsálya és citromfű keverékékből készült teák fogyasztása.


AB vércsoport:


Azok a személyek, akik ezzel a vércsoporttal rendelkeznek általában intuitívak, nem hajlamosak a stresszre, viszont alacsony, csökkent a libidójuk. Számukra kézenfekvő bizonyos típusú teák fogyasztása: mint a zöld tea, menta, pünkösdi rózsa, szantálfa és rizs italok. Az ideális választás számukra a zöld és menta tea keveréke.
Ehhez a vércsoporthoz tartozó férfiak számára különösen ajánlott a csalán, borsmenta és rooibos keverékéből készült tea fogyasztása.

tea1 1100x719 a5ad0

forrás: healthnaturalguide.com