Sokan nem tudnak lefeküdni anélkül, hogy ne ennének valamit alvás előtt. Ezzel viszont óvatosnak kell lenni, hogy pihentető alvásban legyen része és ne ébredjen fel többször az éjszaka folyamán.
Ha mégis nehezen megy a lefekvés előtti evésről való leszokás, akkor mindenképp kerülje el az alábbi 4 típusú élelmiszer elfogyasztását:

1. Zsíros ételek
Ha lefekvés előtt zsíros ételt fogyaszt nem csak émelygést, hányingert fog érezni, de az emésztőrendszerét egy megterhelő munkának teszi ki, melynek során igyekszik megemészteni a nehéz ételeket.


2. Szénhidrátokkal teli ételek
Előfordulhat, hogy lefekvés előtt egy kis édességre van szüksége, de hiba lenne egy nagy darab csokoládétortát vagy ehhez hasonlót elfogyasztani. Ilyenkor a vérben a cukorszint ingadozni kezd, növekszik-csökken, és ez megakadályozza egy jó alvásban. A legbölcsebb, ha elkerüli az édességek fogyasztását lefekvés előtt, és pótolják az édesség utáni vágyat egy alma elfogyasztásával.


3. Vörös hús és más, fehérjéket tartalmazó ételekzsíros étel bac84
A vörös húsokkal ugyanaz a helyzet, mint a zsíros ételekkel, megterhelik a gyomrot. A vörös húsnak van a legrosszabb hatása, de ugyanez a helyzet, ha csirke vagy sertéshúsból fogyaszt nagyobb mennyiséget.


4. Fűszeres élelmiszerek
Igaz, hogy a fűszerek általában természetes orvosságai a szervezetnek, viszont lefekvés előtt jobb, ha kerüli a fűszerezett ételeket.

 

forrás: healthnaturalguide.com