Tudta, hogy milyen sok,  áldásos hatása vannak a csókolózásnak?

Most megtudhatja!

 

 


kötődés1 4bd73

 

Növeli a kötődést

 

A csókolózás elősegíti az intimitást és növeli a kötődést. Dawn Maslar, a biológia professzora, és díjnyertes szerző, a következőképp összegezte: "Amikor csókolózunk, férfiak és nők egyaránt oxitocin hormont termelnek. Ezt gyakran nevezik "szerelmi hormonnak" vagy „szeretet hormonnak”, mert különösen a nők esetében egyfajta kötődésre késztet. Tény, hogy azt csókoljuk, akit szeretünk, és szeretjük azt, akit megcsókolunk.

 

 

 szex vonzalom ced13

Sarkallja az izgalmat és fokozza a szexet
A gyakori szex mindent fokoz, a szívünk egészségétől az önbecsülésünkig, és nincs jobb alapozó a szexhez, mint a csók. Carol Queen szexológus rámutat arra, hogy: " A csókolózás egy erőteljes előjáték- segít növelni annak az esélyét, hogy mindkét félnek egy jó és kellemes erotikus élménye legyen".

 

Harcol a betegségek ellen
Talán ellentmondásosnak hangzik, de a nyálcsere egy nagyszerű módja annak, hogy elhárítsuk a vírusokat, különösen, ha minden csókolózás végül szexhez vezet. Egy vizsgálatban, melyet a Wilkes Egyetemen végeztek megállapították, hogy a vizsgálatban résztvevő személyek közül, akik hetente egy-két alkalommal szexeltek, magasabb volt a fertőzések elleni immunglobulin antitest.

 

házasság 800x465 00933

 

Jobbá teszi a házasságot
Komolyan. Ez nem csak annyit jelent, hogy a csókolózóknak erősebb lehet a házassága (ami nagyszerű mentális- és érzelmi egészség szempontjából), de a csók valóban segít kiválasztani a megfelelő partnert. Amikor megcsókolsz valakit, a test öntudatlanul információkat oszt meg a saját immunrendszeréről. Biológiailag fontos a partnerek számára, hogy különböző immunrendszerű gén kerüljön az "asztalra", így az utódoknak jobb esélyük lesz a túlélésre.

 

 

kötődés 800x500 963aa

Növeli a boldogságot
A csókolózás endorfint szabadít fel, melyek boldoggá tesznek. Akkor miért ne adna meg magának egy ingyenes, költségmentes boldogság növelést egy kis csókolózással?

 

Csökkenti a fájdalmat
Egy heves csókolózás közben, a test adrenalint bocsát ki, ami ténylegesen csökkentheti a fájdalom érzését.
Hasonló fájdalomcsökkentő endorfinnal rendelkező párok, melyek a fizikai intimitás alatt szabadulnak fel, dupla negatív hatással van a zsémbes fejfájás ellen.

 

 

vidám 800x565 a903e

 

Csökkenti a stresszt
Milyen gyakran érzi magát kimerültnek a nap végén? A hiba az Ön szervezetének természetes válaszában van, mely válasz a stresszre: kortizon. Dr. Sharon Stills természetgyógyász orvos rámutat arra, hogy a "csók csökkenti a kortizon szintet".
A kortizon stressz hormon, és ez negatív hatással van az immunrendszerre, az agy egészségére, különösen a hipocampusra". Tehát, ha csökkentheti a stresszt és annak negatív hatásait egy egyszerű, akár"lopott" csókkal, akkor tegye, annyiszor ahányszor tudja.

 

 

 

csók1 947a3

 

 

 

 

Kalóriát éget
Valóban, a csók nem éget el annyi kalóriát, mint mondjuk a futás, de az anyagcserét a szokásosnál a kétszeresére pumpálja. A legtöbb ember kb. 1 kalóriát éget nyugalmi állapotban, de dr. Still állításának megfelelően, a csókolózás kb. 2-3 kalóriát éget el percenként.
Tehát, ha legközelebb a párja környékén pihen, kapcsoljon kalóriaégetésre, pár csókkal.

 

Védi az arcot
A csókolózás nem csak kalóriát éget- az arcot is edzésben tartja. Ha fél, hogy a tokája megereszkedik, próbálja „meghúzni” néhány rendszeres, erőteljes csókkal.
Ez a tökéletes, nem sebészeti "beavatkozás" arra, hogy fokozza a fiatalos megjelenést: ingyen, szabadon és szórakoztatóan.

 

Mókába fordít
Sokféle módon lehet viccelődni párunkkal, viszont a csók valóságos mókabomba is lehet. Gina Cology, a nők szószólója szerint: "Több, mint 30 féle csókolózás van a Kama Sutra-ban. A csókolózás az önkifejezésünk módja is, és sok féle módon tudjuk csinálni, a kreativitásunkon múlik csupán. Több féle csókkal kifejezhetjük magunkat, a szórakoztatás a tapasztalataink részévé válik, és egy remek eszköz a boldogsághoz."

 

Váljon Örömünkre és Egészségünkre!

 

 Forrás:sheknows.com