Több mint házimunka- egészségügyi hatásai és előnyei:


Tavaszi nagytakarítás? Úgy hangzik, minta csupán házimunka lenne. Igen, de nem feltétlenül kell rá úgy gondolni, mint egy teherre. A legfrissebb elemzések azt mutatják, hogy a takarítás, tisztítás nem csupán a fizikai és mentális egészséget befolyásolja, hanem a szexuális életet is.


Lássuk, hogy mire jó!


A házimunka csökkentheti a súlyt, a vérnyomást, a testzsír tömegét, a derék-csípő arányt, és a testtömeg indexet.


Ez az egész arról szól, hogy a házimunkát érdemes kicsit komolyabban venni egy kis mókával, a teste és lakása jobbá tételéért.
Mindössze 30 perc alatt egy 70 kg-os személy 127 kalóriát éget el egy általános takarítás alkalmával. Egy 30 perces séta 155 kalóriát éget el. Ha a hangsúlyt egy lendületesebb, komolyabb takarításra fekteti, akkor már 240 kalóriát égethet el, a padlósúrolás (négykézláb) már 375 kalória, a bútorok mozgatása 400 kalória elégetésében segíthet.

takarít 71d17


Mi több, egy tiszta otthon lelkileg is felkészít a szervezetünk megtisztítására, a fogyásra. A tavaszi nagytakarítás segít megszabadulni a pszichológiai szervezetlenségtől, segít abban, hogy kényelmesebben érezze magát és felelősebbnek a saját egészsége iránt.


A kutatások azt mutatják, hogy azok a párok, akik több házimunkát végeznek, többször szeretkeznek. Nagyobb szexuális aktivitást tapasztaltak azoknál a nőknél, akik gyakrabban végeznek házimunkát.

A rendszeres házimunka nem helyettesítheti a napi testmozgást, de ha jól végzi, és esetleg lehetősége van még a kertben is tevékenykedni, mindenképp jót tesz az izmok nyújtásának, élénkítésének.

 

forrás: homesessive.com