Érezd magad jól a bőrödben!

 

A testsúlyunkat több tényező befolyásolja: lehet ez genetikai, csontozatunk, felépítésünk- és ezen nem lehet változtatni. Ezen adottságainkat el kell fogadnunk, mert változtatni rajtuk nem tudunk.

Viszont ami ezen „felül” van, az már rajtunk múlik.

 

Eszményinek, ideálisnak mutatják nekünk a vékony, sovány nőket és már-már azt sugallják, hogy nekünk is így kell kinéznünk.

 

 

Kinézetelünk valóban sokat elárul a test és lelki egészségi állapotunkról, ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni a testsúlyunk. Soványnak lenni nem biztos, hogy a legjobb út- bár tetszetős lehet a szemnek, nem feltétele a jó testi és szellemi egészségnek. Alultápláltság, tápanyagok hiánya, mind-mind a későbbiekben egészségi problémákat okoznak.

Mostanában kezd elterjedni a túlsúlyos, elhízott (főként) nők előtérbe helyezése. Természetesen mindenkinek szíve joga, annyi kilóval élni, amennyit jónak lát, viszont a túlsúly, főként az elhízás, már bizonyítottan komoly betegségek kialakulásának elkerülhetetlen tényezője. Ez tény. Fáradékonysággal, légzési nehézségekkel, ízületi fájdalmakkal alig valószínű, hogy valaki igazán jól érzi magát.

Akkor mennyi az a súly, amiért érdemes kicsit küzdeni?

 

opt 9e047

 

Kutatások azt mutatják, hogy a túlsúlyos emberek 5-10% túlsúlycsökkenés elérésével, már jelentősen csökkentik a komoly betegségek kialakulását: szívbetegségek, 2-es típusú cukorbetegség, légzési problémák vagy akár daganatos betegségek.

Az optimális testsúly elérésével nem csupán a betegségek kockázatát csökkentjük, hanem elégedettebben, több önbizalommal állhatunk a tükör előtt, nem is beszélve a környezet elismerő bókjairól!

A méregtelenítés, béltisztítás a legelső lépés a testsúlycsökkentés felé. Javítja a gyomor és bélrendszer működését, a széklet ürítését, megszabadítva a szervezetet a fölösleges, haszontalan tehertől.

A salakanyagoktól, toxinoktól, lerakódásoktól megtisztított szervezet jó anyagcserét, és a tápanyagok gyors, hatékony felszívódását eredményezi, ezáltal is elősegítve az optimális testsúly elérését.

 

Az optimális testsúly az, amennyivel valóban jól érzi magát.