A nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak!

A férfiak szokásai közé tartozik, megértjük és el is fogadjuk ezt, hogy délutánonként ledőlnek egy rövid alvásra. A nők ezt ritkábban teszik meg, pedig:

A nők, akik nagyobb fizikai és mentális stressznek vannak kitéve, többet kell aludniuk, mint a férfiaknak, mondják a Duke Egyetem kutatói.

 

 

A kutatások azt mutatják, hogy a férfiaknál nem alakul ki olyan betegség az alváshiány miatt, amely érinti a nőket, ha nem alszanak eleget. A nők, akik nem alszanak eleget hajlamosabbak a szívbetegségekre, stroke kockázatára, depresszióra, más pszichológiai betegségre, valamint a nők agya jobban károsodik a rossz alvástól.

 

A kutatók abból a tényből indulnak ki, hogy egy nő több dolgot végez egyidejűleg, több dologra kell figyelniük, ezért többet használják az agyukat, ezért több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak.

 

Azok a férfiak, akik komplex munkát látnak el, és sokszor nehéz döntések meghozatalát is magával vonja ez a munka, valamint szélesebb körű gondolkodásra is szükségük van, szintén szükséges a több alvás, mint az átlagos munkát végző férfi esetében, de nem többre, mint a nőknek. –nyilatkozta a Lagtborou (Anglia) egyetem igazgatója (Jim Horne).

A nőknek magasabb a depresszió szintjük, valamint a dühé- nyilatkozta Dr. Michael Breus, és azt javasolja, hogy ezért a nőknek ajánlott a 25-90 perces napközbeni alvás.

alvógyerek1 836x557 88953

A kutatók arra is rámutattak, hogy a pihentető alvás nem csak a megfelelő agyműködéshez, hanem a normális anyagcseréhez is elengedhetetlen, mert az alváshiány hosszú távon elhízáshoz, cukorbetegséghez is vezethet.

 

Aludjunk napi 7-9 órát a: a szélütés, a cukorbetegség, az elhízás, a daganatos betegségek, szívbetegségek  kockázatának csökkentése érdekében,  a csontjaink egészségéért, az emlékező képesség , a jó szellemi képességünk megőrzéséért.

Aki megteheti napközben is szunyókáljon egy keveset!