Tudta, hogy a szobanövények csökkenthetik a stresszt, segíthetnek a megfázás elkerülésében, és akár a fejfájást is megszüntethetik?

Nagyjából mindenki tudja, hogy a növények nagyszerűek az oxigén termelésre és hozzájárulnak a jobb közérzethez is. Azon túl, hogy a lakás díszei lehetnek és örömmel tölthet el a látványuk, egészségügyi előnyei is lehetnek.

Íme, a 8 előny mely még több kedvet csinálhat a szobanövények tartásához:

 

 

1.       A szobanövények segítenek a megfázás elleni küzdelemben. A kutatások azt mutatják, hogy 30%-al csökkentik a hideg okozta megbetegedéseket. Ez annak köszönhető, hogy növelik a páratartalmat és csökkentik a por mennyiségét.

2.       A növények segíthetnek a fejfájás megszüntetésében. Mivel, ugyanazt a levegőt szívjuk be újra és újra, belélegezzük a szennyező anyagokat, beleértve azokat is melyek fejfájást vagy hányingert okozhatnak. A növények segíthetnek a levegőt szennyező anyagoktól való megtisztításában, valamint abban, hogy ne fülledt, áporodott levegőt lélegezzünk be.

virág1 976x732 1f2e7

3.       A növények boldogabbá tehetnek: a szobanövények hozzájárulnak a jó közérzethez, nyugodtabbá és optimistábbá tesznek. A tanulmányok azt mutatják, hogy azok a betegeknek, akiknek a kórházi szobából kertre nyíló kilátásuk van, gyorsabban gyógyulnak, mint azok, akik csak a falakat látják.

4.       A növények csökkenthetik a vérnyomást. Azok a személyek, akik növényekkel élnek az otthonukban kevésbé stresszesek, mely arra enged következtetni, hogy a növények csökkentik a vérnyomást.

5.       A növények csökkentik a széndioxid mennyiséget. A fotoszintézis során a növények beszívják a széndioxidot a levegőből, mely segíthet az álmosság megelőzésében.

6.       A növények segíthetnek az allergia megelőzésében. Amennyiben a gyerekek életük korai szakaszában találkoznak a növényekkel, a szervezet segítségére lehetnek abban, hogy toleranciát, immunitást "építsenek" az allergének ellen.

7.       A növények segítenek a szellemi munkában: a cserepes növények és virágok több és jobb ötletekre sarkallnak.

8.       A növények természetes párásítók. Talán hasznosabb, ha egy párásító készülék helyett 2-3 nagyobb növényt teszünk a lakásba.

 

forrás: mastersinhealthcare.com