Gyermekkorunkban azt mondták, hogy az édességek nem tesznek jót a vonalainknak és az egészségünknek sem.  Valóban, az édességet kedvelők küzdenek a túlsúllyal, viszont nem minden édesség káros. A legjobb példa erre a csokoládé, és közülük is az étcsokoládé. A csokoládé csökkenti a szív-és érrendszeri megbetegedéseket, és meghosszabbíthatja az életünket.

 

6 érv az étcsokoládé mellett:

 

1. Az étcsokoládé csökkenti a colorectalis rák (bélrák) kialakulását.(Magyarországon a második leggyakoribb a rákos megbetegedések között). Számos tanulmány, melyet a spanyolországi Tudományos Technológia Intézetben vizsgáltak, azt mutatják, hogy a sötét (ét) csokoládéban lévő polifenolok számos esetben csökkentik eme betegség kialakulásának kockázatát.étcsoki átl 65c5f

 

2. Az étcsokoládéban található zsír mennyiség nagyon kicsi így nem emelkedik a vér koleszterinszintje. Ugyanakkor nagy mennyiségű olajsavat tartalmaz (egyfajta zsírsav), amely segít megelőzni a szívbetegségeket és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

 

3. Felgyorsítja a glükóz anyagcseréjét- a legalább 70% kakaót tartalmazó étcsoki, segít megelőzni a vércukorszint problémákat. Csökkenti a cukorbetegség és elhízás kialakulásának kockázatát.

 

4. Javítja a hangulatot: az étcsokoládé szerotonint és endorfint tartalmaz, a legerősebb és leghatékonyabb természetes antidepresszáns.

 

5. Javítja az agyműködést: ismert tény, hogy a legnagyobb sakk zsenik csokoládét fogyasztottak, mielőtt elkezdték a játékot.

 

6. Csökkenti a permenstruációs szindróma (PMS) tüneteit. Eme tény természetére a kutatók még nem találtak magyarázatot.

forrás: healthnaturalguide.com