Boldogabb akar lenni? A boldogság egy választás, melyet csak a boldog emberek teszik. Íme, 10 dolog, melyet a boldog emberek nem mondtak még el Önnek, vagyis 10 dolog, amiben a boldog emberek nem hisznek:

 

 

más1 9d0a9

1. Nem hiszik, hogy: Az élet igazságos

A boldogság nem arról szól, hogy mindig megkapod azt, amit akarsz. A boldog emberek megértik, hogy az élet néha nem azon az úton megy, melyen akarnák. Amit tudnak az az, hogy legjobb tudásuk szerint tegyék a dolgaikat, megbocsássanak maguknak, és ha szükséges elengedjék azt, ami nem működik.

 

2. Nem hiszik, hogy : A szenvedés rossz

A szenvedés elkerülhetetlen az ember életében. Senki sem éli le az életét anélkül, hogy legalább egy kis szenvedésben ne lenne része. A boldog emberek tudják, hogy egy nagyobb boldogság várható, ha túléltek egy mély fájdalmat. Amiben hisznek, hogy: egy mély fájdalommal való szembeszüléskor ismerjük meg igazán önmagunkat.

 

3. Nem hiszik azt, hogy: Irányításuk alatt tartanak mindent

Minél keményebben dolgozol, minél több mindent igyekszel megtervezni, annál kevésbé tudod őket irányítani. Nem lehet ellenőrizni mások tevékenységét és gondolatait. Annak érdekében, hogy boldogabb legyen, a boldog emberek elfogadják az elkerülhetetlen igazságot, és megtanulják, hogy előrelátóan cselekvő, felelősségteljes és nem pedig reaktívak (halogató, ráhagyó) az élet meglepetéseivel, baleseteivel szemben.

 

4. Nem hiszik azt, hogy: A többi ember kötelessége, hogy őt különös módon szeressemások szeretete1 78add

Ha a boldogságod attól függ, hogy mások hogyan éreznek irántad, akkor sohasem leszel boldog. Nem lehet mindenki kedvére tenni, és senkit sem lehet arra kényszeríteni, hogy meghatározott módon szeressen bennünket. A boldog emberek elfogadják azt, ahogyan a szerettei iránta éreznek, és azon dolgoznak, hogy megmutassák és kérjék azt, amire szükségük van, ahelyett, hogy elvárnák, hogy úgy szeressék őket, ahogy nekik megfelel.

 

5.  Nem hiszik, hogy: Mindenki utál

Ez egy mérgező hit és csalódás, de sajnos elég sok ember esik eme boldogtalanság áldozatául. A boldog emberek megmutatkoznak a világnak, egy jó adag kíváncsisággal és nemtörődömséggel. Érdekli őket a többi ember, de nem függnek a szeretet egy meghatározott módjától. Tudják, hogy a barátok szerzése időt vesz igénybe, ennyi.

 

6. Nem hiszik, hogy: Nem vagyok képes

Ha azt hiszi, hogy nem képes valamire és ebben a hitben tartja magát, akkor végülis önigazolást nyer ez az önként vállalt tévedés. Az egyetlen módja annak, hogy valamit kijavítson és sikerre vigyen, az az újra és újra próbálkozás. A boldog ember nem hagyja, hogy a kétségek távol tartsák őt a boldogságtól.

nem-vagyok-képes1 1fff8

 

7. Nem hiszik, hogy: Bizonyítaniuk kell

A boldogtalan ember úgy gondolja, hogy mások jóváhagyására van szüksége a boldogsághoz. Sajnos, ezt nem lehet elérni. Ez a belső kényszer nem fog megszűnni egy-egy „feladat” teljesítésekor, és az ebben a hitben élő személy folyamatosan visszaigazolást, elismerést fog várni, és erre fog mindig törekedni. A boldogság csak önelfogadás által érhető el. A saját magad jóváhagyása, igazolása az egyetlen, amire szükséged van.

8. Nem hiszik, hogy: Nem számít

A "nem számít" csak egy kifogás. Ez az, amit a boldogtalan emberek azért mondanak maguknak, hogy elkerüljék a konfrontációt (szembesítést, szembeállítást) amikor bántották. Vagy pedig azért mondogatják, hogy elviseljék a bátorságuk hiányát, amiért nem állnak ki magukért, vágyaikért, álmaikért.

 A boldogság számít. A tisztelet számít. Ne mondjon le az igényeiről, csak azért, hogy elkerülje saját boldogságának felelősségét.

 

9. Nem hiszik,hogy: Boldogabb lennék, ha.....(és itt jöhet egy sor felsorolás)

Ó, jaj-mindenki ismeri a saját maga rutinját… Boldogabb lennék, ha: soványabb, szebb, okosabb, gazdagabb, stb. lennék.

A boldog emberek ismerik a titkot, hogy elfogadják önmagukat, a hibáikat és minden egyebet. Az rendben van, hogy folyamatosan dolgozzon önmagán, folyamatosan fejlessze, tanítsa önmagát -de az nincs rendben, hogy a hibái miatt szidja magát. Fókuszáljon inkább az erősségeire.

 

10. Nem hiszik, hogy: Túl öreg vagyok

Sohasem vagy túl öreg. Igen, lehet, hogy mások szemében talán ostobának tűnsz, bizonyos dolgok miatt, melyet a boldogságodért teszel. És igen, lehet, hogy ez a választás nehezebb a vártnál, de sohasem késő, hogy valaki a boldogságot válassza. A boldog emberek minden nap a boldogságot választják, függetlenül attól, hogy korábban vagy későbben fedezték fel a boldogság titkát. Az élet kiszámíthatatlan. Az egyetlen biztos dolog, hogy mindannyian öregszünk idővel, ezért nem mindegy , hogy mikor választjuk azt, hogy  boldogok legyünk.

 

 

forrás:lifehacker.com